Bloemen (2)

Inspiratie

 • Doet mijn mening er toe op een bewonersavond?

  Bij ruimtelijke veranderingen komen verschillende belangen samen. Communicatie met de omgeving is daarom belangrijk. Veranderingen in de gebouwde omgeving kunnen ervaren worden als een inbreuk op de kwaliteit van wonen en leven, maar ook kansen bieden.

   
 • De 6 profielen van 'insprekers'

  Uw bijeenkomst is een goede gelegenheid om dingen in beweging te zetten. Als uw programma goed aansluit bij uw doel en uw doelgroep, is de kans op een succesvolle opvolging vele malen groter. Simester ondersteunt bouwbedrijven, overheden en zorgorganisaties als spreker.

   
 • Bezuinig door te investeren

  Het is goed om uw ondernemerschap soms eens bezien vanuit Den Haag. Zelf ben ik een verwoed kijker van NPO Politiek24, dat een inkijkje geeft in de Tweede Kamer. Hoe houden politici hun ‘onderneming’ gezond?

   
 • Sudderen op een gemeentelijk ambacht

   ‘Ambachtelijk gemaakte saucijzen’, lees ik op een reclamebord bij de lokale slager. Terwijl traditionele beroepen veranderen - wie ontmoet de bankier en de melkboer nog regelmatig? - verandert de rol van de overheid even hard mee.

   
 • 'Geen draagvlak' in Rijs

  Dat omgevingscommunicatie zorgvuldige afweging tussen bestuurlijke en lokale belangen vraagt, bleek in de discussie rondom het asielzoekerscentrum in het Friese dorp Rijs. De gemeente De Friese Meren nam het beroep op haar verantwoordelijkheid serieus op, maar vergat het gesprek aan te gaan met de dorpsbewoners.

   
189