Bloemen (2)

Inspiratie

 • Sociale teams zoeken goede doelen

  Typ op Google eens ‘sociaal wijkteam’ in. Je krijgt dan onder het kopje afbeeldingen foto’s te zien van trots poserende mensen in een zaal of voor een gebouw. Het zijn groepen van soms wel twintig personen. Welke vormen van sociale teams zijn er op dit moment te onderscheiden en waar ligt hun opgave?

   
 • Doet mijn mening er toe op een bewonersavond?

  Bij ruimtelijke veranderingen komen verschillende belangen samen. Communicatie met de omgeving is daarom belangrijk. Veranderingen in de gebouwde omgeving kunnen ervaren worden als een inbreuk op de kwaliteit van wonen en leven, maar ook kansen bieden.

   
 • De 6 profielen van 'insprekers'

  Uw bijeenkomst is een goede gelegenheid om dingen in beweging te zetten. Als uw programma goed aansluit bij uw doel en uw doelgroep, is de kans op een succesvolle opvolging vele malen groter. Simester ondersteunt bouwbedrijven, overheden en zorgorganisaties als spreker.

   
 • Bezuinig door te investeren

  Het is goed om uw ondernemerschap soms eens bezien vanuit Den Haag. Zelf ben ik een verwoed kijker van NPO Politiek24, dat een inkijkje geeft in de Tweede Kamer. Hoe houden politici hun ‘onderneming’ gezond?

   
 • Sudderen op een gemeentelijk ambacht

   ‘Ambachtelijk gemaakte saucijzen’, lees ik op een reclamebord bij de lokale slager. Terwijl traditionele beroepen veranderen - wie ontmoet de bankier en de melkboer nog regelmatig? - verandert de rol van de overheid even hard mee.

   
189