Ruimtelijke veranderingen in goede banen leiden

Bij ruimtelijke veranderingen komen verschillende belangen samen. Communicatie met de omgeving is daarom belangrijk. Veranderingen in de gebouwde omgeving kunnen ervaren worden als een inbreuk op de kwaliteit van wonen en leven, maar ook kansen bieden.

Simester is gewend om dit krachtenveld te opereren. Communicatie met de omgeving is voor ons geen democratisch proces. We streven naar eenheid, zonder aan te sturen op gemiddelde oplossingen. Simester ontwikkelt zelf geen ruimtelijke plannen, maar verzorgt participatie en implementatie.

Hoe doen we dat?

Voor ons is het altijd belangrijk om te weten welke speelruimte er is. Wat mag er veranderen in de plannen die op tafel liggen? Welke gevoeligheden zijn er? En is er ‘oud zeer’?  Simester verbindt belangen van betrokkenen door het gesprek aan te gaan en communicatie te faciliteren. We zijn inzetbaar als breekijzer en als haarlemmerolie.

Natuurlijk bevordert het de processen als één en ander vastgelegd wordt op papier. Simester biedt ondersteuning met onderzoek en rapportage. Onze aanpak is succesvol omdat we samen optrekken met alle betrokkenen partijen in de bouwketen, zoals: overheden, architecten, corporaties en bouwbedrijven.

Wat wij voor u kunnen betekenen

We verzorgen participatie en implementatie bij ruimtelijke plannen. Wij ontwikkelen een ijzersterk (communicatie- en) participatieplan voor u. Maar ook als u al even onderweg bent met een project, kunt u nog steeds bij ons terecht voor alles wat uw omgevingscommunicatie ten goede komt. Of het nu gaat om een plan, een goed stukje tekst een klein of groot onderzoek, een rapportage, voorzitterschap of procesbegeleiding.

Belangen Verbinden(21)
207