Bloemen (2)

Inspiratie

 • Bezuinig door te investeren

  Het is goed om uw ondernemerschap soms eens bezien vanuit Den Haag. Zelf ben ik een verwoed kijker van NPO Politiek24, dat een inkijkje geeft in de Tweede Kamer. Hoe houden politici hun ‘onderneming’ gezond?

   
 • Sudderen op een gemeentelijk ambacht

   ‘Ambachtelijk gemaakte saucijzen’, lees ik op een reclamebord bij de lokale slager. Terwijl traditionele beroepen veranderen - wie ontmoet de bankier en de melkboer nog regelmatig? - verandert de rol van de overheid even hard mee.

   
 • 'Geen draagvlak' in Rijs

  Dat omgevingscommunicatie zorgvuldige afweging tussen bestuurlijke en lokale belangen vraagt, bleek in de discussie rondom het asielzoekerscentrum in het Friese dorp Rijs. De gemeente De Friese Meren nam het beroep op haar verantwoordelijkheid serieus op, maar vergat het gesprek aan te gaan met de dorpsbewoners.

   
 • De stem van de huurders

  Woningcorporaties staan voor de uitdaging om huurders invloed te geven. Zij mogen op grond van de gewijzigde Woningwet uitsluitend woningen bouwen en beheren voor de lage inkomens. De corporaties staan daarmee voor de vraag: hoe geven we de corporatie terug aan degene voor wie zij bestemd is? En hoe geven we hen een stem?

   
 • Wij zijn verhuisd!

  Wij zijn verhuisd naar Scherpenisse. U vindt ons anno 2015 in het woonservicecentrum van Scherpenisse, midden in ons werkgebied. In dit centrum komen veel type partijen waar wij voor mogen werken: van zorginstelling tot winkel, van dorpshuis tot woningcorporatie. We laten ons bewust dagelijks omringen door mensen.

   
189