Informatiebijeenkomst Lievenspolder

  • Lievenspolder

Opdrachtgever: Clavis

Clavis organiseerde samen met de gemeente Terneuzen een informatiebijeenkomst voor bewoners van de Lievenspolder. Clavis gaat hier 117 woningen slopen en 95 betaalbare woningen terugbouwen. Simester stelde het avondprogramma mee samen en trad op als onafhankelijk voorzitter en gespreksleider.

Klaar voor de toekomst

De woningen van Clavis voldoen op onderdelen niet meer aan de eisen van de tijd, denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en energieprestatie. Tijdens de bijeenkomst werden alle betrokken bewoners geïnformeerd en konden zij vragen stellen over de plannen die corporatie en gemeente voor staan.

Rol en invloed van bewoners

Robert de Ridder van Clavis ging in zijn presentatie in op het sociaal plan en de manier waarop bewoners worden betrokken, dit gebeurt via onder andere nieuwsbrieven, de projectwebsite en een klankbordgroep. Wethouder Frank van Hulle vertelde over de verbetering van de woonomgeving: de nieuwe huizen komen in een parkachtige omgeving met goede speelvoorzieningen.

Opmaat naar huisbezoek

In het tweede deel van de avond werden alle vragen van bewoners plenair behandeld. Het ging vooral over de planning van het project, huren en verhuiskosten en over woningtoewijzing in de nieuwe situatie. Na afloop van de bijeenkomst konden bewoners een afspraak maken voor een huisbezoek en de projecttekeningen bekijken. Medewerkers van Clavis en gemeente behandelden veelvoorkomende vragen en suggesties.

Samenwerkingspartners

Gemeente Terneuzen en Aannemersbedrijf Van der Poel

Review Carina Doggen (gebiedscoördinator Clavis)

Lees hier meer over de samenwerking met Simester

Bekijk ook...
205