Onafhankelijk voorzitter Woonworkshops

  • simester-0006
  • simester-0007

Opdrachtgever: Bolton Ontwikkeling

In de nieuwe buurt Waterveste, bij het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom, realiseert Bolton Ontwikkeling 45 tot 50 woningen in co-creatie met de toekomstige bewoners. Co-creatie vraagt om een planmatige aanpak. Simester verzorgde voor Bolton Ontwikkeling drie woonworkshops, waarbij de mogelijkheid ‘Ontwerp zelf je droomwoning’ centraal stond.

Iedere woonworkshop begon met een plenair gedeelte waarvoor Simester een voorzitter leverde. Doelen, veelgestelde vragen en planning kwamen aan de orde. De voorzitter zorgde tevens voor de verbinding tussen de programmaonderdelen; introduceerde sprekers en nam interviews af.

Na het plenaire programma gingen de genodigden  aan de slag, onder begeleiding van een bouwkundige en architect. In de eerste sessie werd gekeken naar de sfeer van het gebied en het stedebouwkundig plan, vervolgens naar de bouwstijl en gevelbeelden en bij de laatste workshop ging het over de locatie en inrichting van individuele woningen.

Over Waterveste

Binnen het plan Waterveste is er voor elk budget een woning: van starterswoning tot herenhuis. Waterveste is een gevarieerde woonbuurt, met de markante vestingmuur Gadellière als afbakening. De wijk wordt gebouwd op de plek waar de Engelsen in 1814 de stad Bergen op Zoom veroverden van de Fransen. Waterveste heeft een groene uitstraling en ligt direct tegen de Bergse binnenstad. Het binnengebied van Waterveste kent rustige woonstraten waar de auto te gast is.

Samenwerkingspartner

SVP Architectuur en Stedenbouw

Bekijk ook...
222