Vrijwilligersevenement Goeree-Overflakkee

  • Vrijwilligersevenement V
  • Vrijwilligersevenement VII
  • Vrijwilligersevenement III

Opdrachtgever: gemeente Goeree-Overflakkee

Vrijwilligers vormen een belangrijke basis voor de samenleving en hun inzet is onmisbaar. Dat was de reden dat op 11 maart 2016 de vrijwilligers op Goeree-Overflakkee in het zonnetje werden gezet tijdens het Vrijwilligersevenement. Simester leidde de bijeenkomst als dagvoorzitter.

NL Doet

Op deze dag vond ook NL Doet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, waarbij vele vrijwilligers in heel Nederland de handen uit de mouwen steken. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman vertelde over haar eigen ervaringen bij Stichting Zuidwester op locatie Hernesseroord.

GOvoorelkaar

Daarnaast bestond de eilandelijke vrijwilligerswebsite www.govoorelkaar.nl in maart 1,5 jaar. Reden voor Meis Broeders (gemeente Goeree-Overflakkee) en Astrid van der Steen (zorgvoorelkaar) om bij de gerealiseerde matches en het stijgende websitebezoek stil te staan. Via deze weg gaven zij een mooie blijk van waardering aan de vele vrijwilligers op Goeree-Overflakkee.

Ervaringen

Tot slot vertelde Anne Marijke Elema over het plezier dat zij beleeft aan het actief zijn in de buitenruimte en verhaalde Michael de Boer enthousiast over de buddy die hij heeft van Best Buddies Nederland. De avond was compleet met een heerlijk stamppotbuffet en de muzikale ondersteuning van Die Grevelinger Musikanten.

Bronvermelding fotografie: EilandenNieuws.

Bekijk ook...
200