Teamontwikkeling Dorpsraad Renesse

  • Renesse.jpg

Opdrachtgever: Dorpsraad Renesse

De Dorpsraad van Renesse is stevig verankerd in het dorp. Jaarlijks heeft de Dorpsraad de mogelijkheid om aan teamontwikkeling te doen. Simester heeft in dit kader een workshop over legitimiteit verzorgd.

Legitimiteit en vertegenwoordiging

Dorpsraden in den lande worstelen soms met hun legitimiteit. Wie vertegenwoordigen we nu? Wat is onze invloed? Spreken we wel namens alle dorpsbewoners? Kunnen we ons niet beter richten op bepaalde thema’s, doelgroepen, projecten en/of plekken in de kern(en)? Welke rollen willen wij zelf spelen (denk aan verbinder, aanjager of organisator) en welke rollen worden van ons (bijvoorbeeld van de gemeente) verwacht? Deze workshop was voor de leden van de Dorpsraad meer ‘beleidsmatig’ van aard en ging over profilering en positionering in de toekomst.

Simester ondersteunt Dorpsraden

Simester is een communicatiebureau uit Tholen en gespecialiseerd in sociale en ruimtelijke veranderingen. We werken voor gemeenten, energiecoöperaties, bewonerscollectieven, Dorpsraden en huurdersbelangenverenigingen. We geloven dat goede ideeën vaak van ‘onderaf’ komen en dat overheden soms eerlijker kunnen zijn in waar de invloed van mensen (al dan niet) ligt. De kunst is om beide bij elkaar te brengen. Op die manier hopen we bij te dragen aan plekken waar het prettig wonen en leven is.

Review Martin Bouwman (lid Dorpsraad)

Lees hier meer over de samenwerking met Simester

Bekijk ook...
200