Communicatie Energiesprong Koop

  • Energiesprong Koop 2

Opdrachtgever: Induco

Simester ondersteunt het samenwerkingsverband Induco, een groep Zeeuwse en Brabantse bouwers en installateurs, bij de bewonerscommunicatie en -participatie van het landelijke project Energiesprong Koop. Het gaat hierbij om een experiment om woningeigenaren te stimuleren hun huis te laten verbouwen met inzet van de energierekening.

Communicatie en participatie

Simester is in het proces betrokken als communicatieadviseur. Dat houdt in dat wij zorgen voor de organisatie van informatiebijeenkomsten, het voorbereiden van presentaties, het schrijven van persberichten en het begeleiden en adviseren van bewoners.

Woningeigenaren

In Nederland staan zo’n 1,8 miljoen rijtjeshuizen, waarvan 70% in particulier eigendom is. Bij Energiesprong Koop staat de zogenoemde Nul-op-de-Meter-woning centraal. Nul-op-de-Meter staat voor een energiemeter die over een periode van een jaar een gemiddeld energieverbruik van nul heeft, doordat een huis net zoveel energie opwekt als het nodig heeft. Een Nul-op-de-Meter-verbouwing wordt binnen tien werkdagen uitgevoerd. Uitgangspunten zijn meer comfort, een aangenaam binnenklimaat, geen tocht, vocht en geluidoverlast. Gevel, dak, kozijnen en installaties krijgen daartoe een moderne en eigentijdse uitstraling.

Persoonlijke situatie leidend

De verbouwing wordt grotendeels betaald met de inzet van de huidige energierekening van de woning. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van een huishouden zal het nodig zijn eigen spaargeld in te zetten of een aanvullende lening of hypotheek af te sluiten. In de aanpak van Induco wordt gericht gekeken naar de (financiële) situatie en mogelijkheden van het gezin. Soms is het beter om stap-voor-stap naar Nul-op-de-Meter toe te werken, door bijvoorbeeld eerst zonnepanelen te leggen en later pas de vloer te isoleren.

Samenwerkingspartners

Bergh Bouw, AGEL Adviseurs, P. Jansen Installatietechniek, Delta Techniek, Installatiebedrijf van de Velde Yerseke, Snepvangers Glasservice, Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud, Vergouwen Vastgoedzorg, De Schrijver Vastgoedonderhoud, SW

Bekijk ook...
198